De ce Marketingul Automatizat e atat de important pentru afacerea ta

Automatizarea marketingului este si va continua sa fie un element esential de productivitate pentru companiile din toate industriile. Marketingul automatizat e o parte esentiala a oricarui tip de marketing eficient. Practic un astfel de instrument te ajuta sa livrezi continutul potrivit si, implicit, sa-ti dezvolti afacerea. Intreprinderile de aproape orice dimensiune pot beneficia de aceast instrument. La urma urmei, daca nu iti gestionezi comunitatea in mod corespunzator, risti sa pierzi resurse de vanzari, de marketing, timp si bani.

Ce este, mai exact, automatizarea marketingului? Automatizarea in marketing se refera la utilizarea unei platforme software care executa sarcini recente de marketing, cum ar fi publicarea mesajelor sociale, trimiterea e-mailurilor, obtinerea de alerte de urmarire a clientilor etc. fara eforturi manuale. Atunci cand sunt puse in aplicare in mod corespunzator si utilizate strategic, instrumentele de automatizare promoveaza catre potentialii clienti un conținut util si personalizat.

Automatizarea de marketing te poate ajuta la:

1. Cresterea eficientei.

Tacticile de marketing traditionale care forteaza vanzarile prin apeluri telefonice frecvente si vizite la clienti pot continua sa aduca succes afacerii – dar automatizarea marketingului le poate face mai eficiente. Odata ce clientii fac o achizitie, acestia sunt imediat adaugati in lista “clienti” din platforma de automatizare.

Pe masura ce sistemul colecteaza mai multe informatii despre contacte, poti crea un flux de lucru care declanseaza actiuni specifice la momente specifice, oferind comunicare automata, dar personalizata. Iar prin automatizarea proceselor repetitive de operatiuni de vanzare, poti reduce costurile.

2. Personalizarea comunicarii.

Probabil ca ai auzit de mai multe ori: “continutul este rege”. Dar ideea e sa nu creezi continut de dragul continutului. Continutul este rege numai daca este asezat in mesajul potrivit, care ajunge la persoana portrivita la momentul potrivit.

Automatizarea in marketing iti permite sa adaptezi mesajele astfel incat acestea sa corespunda nevoilor specifice ale fiecarui client. Poti crea continut care sa corespunda comportamentului unui potential client si sa programezi sa-i livrezi acel continut in momentul in care potentialul client manifesta acel comportamnet specific. Astfel, in loc sa recurgi la anunturi, poti implementa mesaje directionate catre un public dornic sa cumpere de la tine.

3. Obtinerea unor date mai bune.

Automatizarea in marketing este o mina de aur de analiza, deoarece iti permite sa colectezi si sa analizezi date despre clienti din mai multe canale. Sistemele de automatizare de marketing iti ofera acces la aceste informatii despre toate persoanele de contact dintr-un singur tablou de bord unificat. Acest lucru iti permite sa utilizezi date istorice privind comportamentul consumatorilor pentru a-ti imbunatati astfel redirectionarea continutului. Iar o mai buna orientare inseamna o mai buna rata de conversie.

4. Catigarea mai multor clienti.

In cele din urma,  despre asta este vorba. Software-ul de automatizare a marketingului ofera un cadru eficient pentru cultivarea potentialilor clienti. Multi oameni care primesc e-mailurile tale si viziteaza site-ul tau sunt de fapt interesati sa faca o achizitie de la compania pe care o reprezinti, dar nu sunt gata sa se angajeze inca. Acest lucru se poate intampla din mai multe motive.

Folosirea sistemului de automatizare in marketing iti poate oferi informatii despre ceea ce ii motiveaza pe clienti sa cumpere, iar apoi iti vine mai usor sa actionezi in asa fel incat sa ii aduci in puctul in care ei sunt gata sa faca o achizitie. La cat de ocupati sunt oamenii in zilele noastre e putin probabil ca acestia sa mai raspunda la apelurile telefonice sau la alte abordari traditionale de marketing.

Asadar, abilitatea ta de a raspunde unui lead si de a stabili o relatie pana cand acesta se angajeaza sa-ti cumpere produsele sau serviciile este esentiala. Dar, pentru a oferi acel fel de atenție personalizata folosind mijloacele traditionale este foarte posibil sa pierzi mult prea multe resurse. Din fericire, automatizarea de marketing te poate ajuta sa lucrezi mai eficient.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *